AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Funkcioniše kao prava Internet zajednica!

U dobroj zajednici svi doprinose i svi dobijaju – i svi se osjećaju dobro.

Telekom WiFi mreža počinje sa radom 20. juna 2016. i postepeno će se širiti na sve više lokacija.

Ova sasvim posebna usluga ima za cilj da omogući besplatan pristup Telekom WiFi mreži širom Crne Gore. Internet zajednica koju vam sa zadovoljstvom predstavljamo trenutno je u testnoj fazi i želimo da je zajedno sa vama testiramo i usavršavamo
(detaljnije u paragrafu ‘’Ko može koristiti Telekom WiFi?’’).

Kako funkcioniše Telekom WiFi?

Telekom WiFi mreža se praktično sastoji iz dva dijela.
Cilj je jedan: omogućiti našim korisnicima maksimalnu slobodu surfovanja širom Crne Gore.

Profesionalni hot spotovi

U saradnji sa opštinama i drugim institucijama, Telekom nastoji da proširi dostupnost Telekom WiFi mreže na lokacije koje su korisnicima bitne. Prvi partner je opština Herceg Novi, a u toku je postavljanje i hot spotova na drugim lokacijama. Profesionalni hot spotovi biće dostupni i u restoranima i klubovima. Maksimalna brzina je 10 Mb/s.

Privatni hot spotovi

Telekomovi ADSL ruteri koje korisnici trenutno koriste emituju još jedan WiFi signal. Tako je, pored glavnog hot spota kome pristup imaju samo pretplatnici, omogućenili i Telekom WiFi hot spot za druge korisnike koji su, recimo, u posjeti ili u prolazu. Maksimalna brzina je 1 Mb/s

Ko može koristiti Telekom WiFi?

U testnom periodu Telekom WiFi mrežu mogu besplatno koristiti korisnici ADSL Internet usluge, korisnici novih MAX postpaid tarifa i korisnici Telekom pripejd ILI-ILI Surf+ opcije. Ovim korisnicima će pristup telekom WiFi mreži i emitovanje iste biti omogućavano u fazama, sa planom da se do kraja godine ova usluga omogući svim korisnicima navedenih usluga.

Svi ostali, bilo da su naši korisnici ili ne, imaju mogućnost da u određenom vremenskom periodu besplatno probaju Telekom WiFi na određenim lokacijama poput profesionalnih hot spotova u Herceg Novom, ili kupe nedjeljne karte za pristup Telekom WiFi mreži u cijeloj zemlji.

Sa razvojem mreže, mogućnost besplatnog pristupa će se vremenom proširivati na sve korisnike Telekom Internet usluge, ali i korisnike drugih Telekom usluga.

Aktivacija usluge

Slanjem poruke

Za Telekom korisnike MAX tarife ili SURF+ opcije u pripejdu, dovoljno je poslati WIFI na 1467 kako bi se dobio kod za autentifikaciju.

Korisničkim imenom i lozinkom

Za korisnike Telekom interneta (ADSL, Optika), dovoljno je koristiti korisničko ime i lozinku koja je definisana i za internet usluge.

Platnom karticom

Za sve koji žele da koriste Telekom WiFi a nisu korisnici Telekom usluga, sedmodnevna karta se može kupiti direktno na portalu platnim karticama.

Važno je znati!

Kada su privatni Hotspotovi u pitanju, osigurali smo da usluga interneta pružena ’’glavnom’’ korisniku / pretplatniku ne izgubi na kvalitetu.

Telekom WiFi hot spotovi koji se emituju kao druga WiFi mreža sa ADSL rutera imaju ograničen protok na privatnim hot spotovima, a ukupna brzina na ovom ruteru je povećana za visinu protoka predviđenog za Telekom WiFi mrežu. Emitovanje dodatne WiFi mreže ne povećava zračenje rutera, niti utiče na kvalitet i dostupnost glavne WiFi mreže.

Pretplatnik svakako ima izbor. Ukoliko odluči da ne želi da se sa rutera koji on koristi emituje Telekom WiFi mreža, ovu mrežu može deaktivirati u podešavanjima rutera. U tom slučaju će izgubiti pravo pristupa svim javnim Telekom WiFi mrežama širom zemlje.

Uslove korišćenja možete pronaći ovdje.

Vaše mišljenje nam je važno!

Na Telekom WiFi portalu postoji sekcija za ostavljanje komentara, iskustava i sugestija vezanih za Telekom WiFi mrežu. Molimo vas da svoja iskustva podijelite sa nama. Tako ćemo u testnom periodu, ali i nakon njega, efikasnije unapređivati kvalitet ove usluge.