I Arena Sport kanal za Extra TV korisnike

13.10.2009.

Veoma popularni srbijanski televizijski kanal Arena Sport od danas je, prvi put u Crnoj Gori, dostupan i korisnicima Extra TV servisa T-Com-a. Arena Sport ima prava na direktne prenose utakmica Lige Šampiona, Lige Evrope, kao i nacionalnih fudbalskih prvenstava Španije, Italije, Grčke i Brazila. Na ovom kanalu prikazivaće se i utakmice kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, uključujući i kvalifikacije juznoameričkih država.

I Arena Sport kanal za Extra TV korisnike

Arena, takođe, prenosi i mečeve njemačke rukometne Bundeslige, brojne odbojkaške utakmice, košarkašku Jadransku ligu, NFL i td.

Iz Arena Sporta kažu da će programski sadržaji dodatno dopunjavati ekskluzivnim sporstkim zbivanjima.

IP televizija (IPTV), zbog mnogobrojnih interaktivnih mogućnosti, odavno nosi epitet “televizije budućnosti”, i velikom brzinom osvaja svijet.

Prema istraživanju koje je nedavno sproveo Broadband Forum, globalni konzorcijum sastavljen od blizu 190 vodećih kompanija u oblasti telekomunikacija, broj korisnika IPTV u svijetu je u posljednjih godinu dana porastao za čak 56,2 procenta (sa 15.3 na 23.9 miliona).

Sličan trend bilježi se i u Crnoj Gori. O velikoj popularnosti IP televizije, kod nas prisutne pod nazivom Extra TV, govori i cifra od 25 hiljada korisnika. Broj korisnika Extra TV servisa T-Com-a je, u drugom tromjesečju ove godine, porastao za čak 98% u odnosu na isti period prošle godine i riječ je o najbržem rastu broja korisnika tog servisa u cijeloj Dojče Telekom Grupi.

Korisnici Extra TV -a T-Com-a od juče imaju mogućnost i da preko mobilnog telefona čatuju na tv ekranu. Svoju superiornost Extra TV potvrđuje i velikim brojem tv funkcija, poput telefonskog imenika, malih oglasa, izvještaja sa berze, vremenske prognoze, internet portala CafeMontenegro, popularnih igrica (Extra zabava), Videoteke, besplatnog snimanja programa, zakazivanja snimanja preko sms-a ili interneta i još puno toga.

Za korišćenje Extra TV servisa moguće se prijaviti online, na stranici www.telekom.me, u svim T-Centrima, kao i besplatnim pozivom na broj 1500.