MAGENTA 1

MOBILNA TELEFONIJA

FIKSNA TELEFONIJA

EXTRA TV

ADSL

WEBSHOP

MAGENTA 1

Magenta 1 je paket koji objedinjuje servise mobilne telefonije, fiksnu telefoniju, televiziju i internet.

Da, u ponudi su dva paketa – sve detalje pogledajte ovdje

Ugovor za odabrani paket Magenta 1 se potpisuje na 24 mjeseca.

Paket je namijenjen fizičkim licima. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem Extra TV-a, u WebShopu, pozivom na 1500 ili u T-Centru.

Obrada zahtjeva traži određeno vrijeme. U svakom slučaju, korisnik će dobiti SMS obavještenje koje potvrđuje aktivaciju paketa. Od tog momenta koristi njegove povoljnosti.

Da, Magenta 1 uključuje sve usluge – jednu pretplatu i jedan račun.
Korisna informacija: ako naš postojeći postpaid aktivira Magentu u toku mjeseca, za taj mjesec će dobiti dva računa. Korisnik je u obavezi da izmiri oba računa; od sljedećeg mjeseca dobijaće jedan račun za paket Magenta 1.

Slanjem poruke RACUN na broj 1467 korisnik dobija informaciju o statusu mobilne mreže (koliko minuta, SMS-ova i GB iz paketa je preostalo i potrošnja preko paketa) i o prethodnom dugu za sve servise uključene u paket Magenta 1. Status servisa fiksne mreže može se provjeriti pozivom na 1500 ili u T-Centru.

Nema prepreka, svi naši korisnici servisa fiksne mreže mogu odmah aktivirati paket Magenta 1. U slučaju da su koristili povoljnosti neke ranije promotivne ponude, prelaskom na Magentu te povoljnosti prestaju da važe.

Da, ukoliko zadovoljavaju uslove kupovine na rate. To se može provjeriti prilikom kupovine u WebShop-u, u T-Centru ili pozivom na 1500. Posjetite nas ili nas pozovite, zajedno ćemo naći model koji odgovara vama.

Korisnik ne dobija dodatnu Internet opciju, ali je u paket svakako uključen internet na mobilnom telefonu (1 GB po punoj brzini; nakon toga smanjenje brzine). Ukoliko je telefon kupljen prije aktivacije paketa Magenta 1, korisnik nastavlja da koristi Internet opciju besplatno do kraja ugovorenog perioda.

Da, naravo, sve dodatne opcije i paketi su otvoreni za aktivaciju.

Da, pod istim uslovima koji važe za sve korisnike Extra TV-a.
Detalje pogledajte ovdje.

Hibridni pristup internetu se nudi isključivo kroz Magentu 1 (L i XL paketi) i radi po prinicipu kombinovanja ADSL i 4G interneta. Biće koristan korisnicima koji žele brži internet, a nijesu u zoni pokrivenoj optikom. Uslov je da imaju 4G pristup.
Prijavite se, a mi ćemo procijeniti situaciju na terenu i pronaći najbolje rješenje za vas.

U paketu Magenta 1 imaćete sve – ako želite da pređete u našu mrežu, možete zadržati i svoj stari broj. Najprije odradite prenos broja, a onda se prijavite za aktivaciju izabranog paketa Magenta 1. Vise informacija ovdje.

Magenta 1 uključuje sve usluge: mobilnu telefoniju, fiksnu telefoniju, televiziju i internet. Korisnik ne može raskidati pojedinačne servise Magenta 1 paketa.

MOBILNA TELEFONIJA

a) Preko super menija: *111#
b) Slanjem poruke sadrzine RACUN na 1467

Da, nepotrošene minute možete iskoristiti u toku narednog mjeseca, nakon potrošenih minuta iz tekućeg mjeseca.

Preostale resurse i benefite nije moguce koristiti, kompletan odlazni saobraćaj se suspenduje a nepotrošeni minuti se prenose u naredni mjesec.

Četvrta generacija mobilnih komunikacija - 4G, bazirana na LTE (Long Term Evolution) tehnologiji, donosi neuporedivo dobro iskustvo interneta. Pristup internetu i do 10 puta brže nego sada, munjevite brzine otvaranja stranica i prikaza HD sadržaja – nema čekanja.
Osim znatno većih brzina od trenutnih, 4G korisnicima pruža i mogućnosti kvalitetnijeg i količinski većeg bežičnog prenosa podataka i brže pristupe aplikacijama, online igrama i sličnim sadržajima.

Donosi:
5-10 puta brži download
4-6 puta brži upload u odnosu na 3G
4-5 puta kraće vrijeme od momenta kada se klikne do otvaranja internet stranice

Da biste surfovali 4G brzinom, potrebno je da imate uređaj koji podržava 4G i da ste u području pokrivenom 4G mrežom. Ovdje mozete pogledati mapu pokrivenosti: http://www.telekom.me/poslovni-pokrivenost.nspx
SURFUJTE 4G BRZINAMA UZ INTERNET OPCIJE! Svi sadašnji i novi korisnici opcija Internet 5, Internet 10 i Internet 15 dobijaju 4G brzine uz navedene opcije, uz odgovorajući mobilni telefon koji podržava 4G.
- Korisnici mobilnog interneta treba da imaju 4G modem Za 4G Mobilni Internet potrebno je da imate modem koji podržava 4G i da ste u području pokrivenom 4G signalom. Cijena modema zavisi od paketa koji izaberete i dužine trajanja ugovora.
Prepaid korisnici ne mogu koristiti usluge 4G mreže.

Ukoliko birate sa svog telefona broj je 14077, a ako pozivate sa nekog drugog (mobilnog ili fiksnog) broja, treba birati 14078, a iz inostranstva +3826714078. Ako ne pozivate sa svog broja, sistem će vas upitati za vaš broj telefona i šifru. Opšta šifra za pristup vašem mail box-u je 0000. Ovu šifru je poželjno promijeniti radi zaštite privatnosti.

GSM kod za preusmjeravanje svih poziva na govornu poštu je *21*067779#(broj telefona).

Univerzalni GSM kod za preusmjeravanje svih poziva je: *21*broj na koji se želi preusmjerenje#OK

Treba provjeriti da li je aktivirana Govorna pošta ili MMS pošta, jer jedan servis isključuje drugi.

Idite na Podešavanja -> Podešavanje poziva i provjerite opciju ‘prikaži moj broj’ (caller ID). Ova opcija treba da bude uključena; sada pokušajte da ostvarite poziv.

Naša mreža ne podržava ovu uslugu; ta mogućnost postoji samo ako aparat ima tu opciju.

Ukoliko imate razlog zbog koga ne želite da se vaš broj prikazuje na displeju onih koje pozivate, omogućavamo vam i tu uslugu. Ako imate aktiviranu Zabranu prikaza broja, svoj broj možete učiniti vidljivim kad to poželite. Ispred broja koji pozivate, ukucajte *31#.

Idite u ‘Poruke’, zatim odaberite opciju Podešavanje tekstualnih poruka -> Servisni centar i tu definišite broj +38267100100. Ovaj servisni centar treba da bude definisan kao primarni.

Nakon blokiranja kartice, kada se na ekranu ispiše uputstvo “Enter PUK”, za deblokiranje je dovoljno unijeti PUK kod i zatim pritisnuti OK. Zatim se unosi novi PIN i potvrđuje isti PIN. Napomena: Ako je PUK broj 10 puta zaredom pogrešno unijet, kartica postaje neupotrebljiva.

Na displeju kucajte *#06#. Takodje, IMEI broj se nalazi na garantnom listu za uredjaj, kao i na primjerku Ugovora za telefon. U slučaju kradje telefona, IMEI broj možete podnošenjem pismenog zahtjeva dobiti u nekoj od nasih poslovnica.

Poziv na čekanju je usluga dostupna svim korisnicima Telekom mobilne mreže. Aktivira se unosom koda *43# ili kroz postavke (settings) telefona.

Pozovite 1500, izaberite opciju 4 pa 3 i dobićete automatska podešavanja servisa za željeni model. Pažljivo pratiti uputstva iz poruka koje dobijete i provjeriti da li u samom telefonu već postoje setovanja na neku drugu mrežu. U ovom slučaju postojeća podešavanja treba izbrisati i ponoviti postupak (zahtjev za podešavanja). U slučaju da ni tada ne uspijete, posjetite T-Centar, gdje će željeni servisi biti podešeni ručno.

Treba da imate 3 Band telefon (900, 1800 i 1900 Mhz).

Poziv prema broju 1500 iz rominga se tarifira, bez obzira jeste li postpaid ili prepaid korisnik.

Ako je aparat ispravan, najvjerovatnije vam je aktivirana opcija "Call Barring", tj. ograničeno pozivanje. Potrebno je naći ovu opciju u meniju i deaktivirati je ili ukucati sljedeći GSM kod: #330*šifra# i pritisnuti OK.

Ako je aparat ispravan, najvjerovatnije je aktivirana opcija preusmjeravanja dolaznih poziva. Da je deaktivirate, unesite *#21# i pritisnite "yes" (zelena slušalica).

Nakon blokiranja kartice, kada se na ekranu ispiše uputstvo “Enter PUK”, za deblokiranje je dovoljno unijeti PUK kod i zatim pritisnuti tarabu #. U situaciji kada to nije precizirano (na ekranu stoji samo “blocked”) potrebno je unijeti sljedeću kombinaciju:
* * 05 * PUK * novi PIN *novi PIN # OK.
U oba slučaja koristimo samo PUK1 sa PIN/PUK kartice.
Ako je PUK broj 10 puta zaredom pogrešno unijet, kartica postaje neupotrebljiva.

U skladu sa Rješenjem Agencije za elektronske telekomunikacije i poštansku djelatnost, dužni smo obavijestiti korisnika o dostignutom iznosu potrošnje, putem sms-a ili telefonskog poziva

EXTRA TV

Default purchase & adult' pin je 0000. 'Parental control pin' (šifru za roditeljsku kontrolu) možete sam da izaberete u meniju Podešavanja > Roditeljske kontrole.

‘Default purchase & adult’ pin 0000. 'Parental control pin' (šifru za roditeljsku kontrolu) možete sam da izaberete u meniju Podešavanja > Roditeljske kontrole.

‘Default purchase & adult’ pin 0000. ‘Parental control pin’ (šifru za roditeljsku kontrolu) možete sam da izaberete u meniju Podešavanja > Roditeljske kontrole. Naravno da pinove možete sami da promijenite. Ako ih zaboravite, možete ih dobiti u T-Centru, uz prezentaciju identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš).

Ne. Nije potrebno biti ADSL pretplatnik da bi se prijavili za Extra TV.

Istovremeno mozete jednu emisiju da gledate a drugu da snimate. Ukoliko istovremeno snimate dvije emisije mozete gledati samo neki od kanala na kojima se trenutno snima.Korisnici servisa Optika mogu istovremeno jednu emisiju da gledaju a tri da snimaju.

Da biste koristili ovaj servis, dovoljno je da odete u najbliži T-Centar i dobijete lozinku za korišćenje usluge koja je vezana za Telekom fiksni broj. Lozinku možete preuzeti i preko Extra TV menija , kliknite na Meni > T-Com Servisi > Lozinka za snimanje kako bi generisali lozinku.
Svi korisnici Telekom mobilne mreže mogu zakazati snimanje slanjem SMS poruke na broj 14771, sa sljedećim sadržajem: BROJ FIKSNOG TELEFONA razmak LOZINKA razmak VRIJEME EMISIJE razmak KANAL*.
*Primjer: Ukoliko je vaš fiksni broj 020 500 550, vaša lozinka 12345, a emisija koju želite da snimite počinje u 21.30 na televiziji Vijesti vaš SMS za snimanje ovog sadržaja izgledaće ovako: 020500550 12345 21:30 VIJESTI"

Programske šeme Telekom dobija od TV kanala i ne može odgovarati ukoliko kanal nenajavljeno promijeni programsku šemu

Extra TV možete imati i na dva (2) TV aparata. Priključak za drugi Extra TV iznosi 50€ a mjesečna pretplata 3€. Ukoliko ste korisnik optike, možete imati i do 5 STB – risivera (za 5 TV uredjaja)

Da. Posjetite najbliži T-Centar kako bi ispitali da li postoji mogućnost za uvođenje direktnog telefonskog priključka.

Jedini zahtjev je da vaš TV ima SCART priključak ili neki alternativni video ulaz (S-video, Video). Za najbolji kvalitet slike, preporučujemo da Extra TV prijemnik i televizor spojite pomoću HDMI kabla.

FIKSNA TELEFONIJA

IMS (IP Multimedia SubSystem) je tehnologija nove generacije. Temelji se na Internet protokolu (IP) koji je osnova za funkcionisanje internet servisa i Extra TV-a. U pitanju je napredna tehnička ''podloga'' servisa fiksne mreže, koja donosi niz novih prednosti i mogućnosti.

Proverite da li je telefon postavljen na tonsko biranje. Da biste mogli ostvariti odlazne pozive, potrebno je da posjedujete telefonski aparat koji ima tonsko biranje.

Prelazak na IMS ne uvećava cijenu pretplate za fiksni telefon.

Riječ je o tehnologiji ultrabrzih komunikacija preko optičkih vlakana. Ova tehnologija se naziva Optika do kuće (fiber to the home - FTTH). Prednosti ovakvog pristupa su: do 10 puta veća brzina internet, do 5 Extra TV uređaja, kanali visoke rezolucije, besplatna instalacija i uređaj.

Da bi optika bila instalirana, potrebno je da stanari ulaza daju saglasnost za vršenje radova u ulazu, a procenat zainteresovanih za optiku mora biti najmanje 20-25% od ukupnog broja stanova u ulazu. U vašem stanu potrebno je sprovesti kabl – uz neznatne radove.

E-Račun (e-bill) je opcija koja pruža mogućnost da mjesečni računi za fiksnu i mobilnu telefoniju stižu direktno na Vašu e-mail adresu početkom svakog mjeseca. Račun možete čuvati u memoriji računara, tako da vam je u svakom trenutku dostupan. Opciju možete aktivirati online, SMS-om (ako ste postpaid korisnik Telekom mobilne mreže), u T-centru ili pozivom na 1500.

Za prijavu smetnji pošaljite SMS na broj 1500. Tekst poruke zavisiće od servisa:
TEL xxxxxxxxx – za smetnje u radu fiksnog telefona,
ADSL xxxxxxxxx – za ADSL smetnje,
ETV xxxxxxxxx – za smetnje u radu Extra TV-a.
Smetnju mozete prijaviti i preko naseg sajta: https://www.telekom.me/online-prijava-problema.nspx

Ova usluga vam omogućava da dolazne pozive preusmjerite na željeni broj koji vam je dostupan. Korisnički broj na koji se vrši preusmjeravanje možete definisati vi ili operater na centrali. Aktivaciju preusmjeravanje vršite na sljedeći način: ukucajte *21* broj na koji preusmjeravate pozive #. Deaktivacija se vrši unosom #21#.

Ovaj status broj može imati 120 dana; nakon toga radi se demontiranje broja i dalje podliježe pravnoj proceduri.

Pokretanje procesa i provjera tehničkih mogućnosti traje okvirno 7-10 radnih dana.

ADSL

Nakon dodavanja GB-a, potrebno je da odradite rekonekciju (disconnect – connect) ili restart rutera/modema.

Uvijek možete preći sa manjeg na veći paket, a sa većeg na manji paket samo po isteku ugovora.

Vaš zahtjev će se odmah realizovati, ali će traženi ADSL paket biti aktivan od narednog 1. u mjesecu.

a) Pozivom na 1500, opcija 4 pa 1
b) Preko Moj T-Portala -> Moj Internet
c) Uputstva za podešavanje uređaja i promjenu lozinke možete pronaći ovdje: http://www.telekom.me/uputstva-za-povezivanje.nspx

Pokusajte sa promjenom kanala na kome radi Vas wireless uredjaj jer je moguće da postoji preklapanje sa nekim uredjajem iz okruženja.

Dolazni e-mail server (Incoming mail Server) POP3: mail.t-com.me
Odlazni e-mail server (Outgoing Mail Server) SMTP: mail.t-com.me

Provjerite da li vam je na računaru aktivan neki od programa koji generiše saobraćaj (npr.torrent). Potrebno je provjeriti i očistiti računar od virusa kako ne bi usporavali njegov rad. Brzinu interneta možete provjeriti ovdje: http://izmjeribrzinu.ekip.me/

Ako internet u svom domu ne koristite kontinuirano i nemate ADSL paket, ovo je idealna varijanta za vas. Da biste koristili opciju Internet na klik, potrebno je da imate fiksnu liniju kod kuće baziranu na IMS tehnologiji i, kad vam treba internet, aktivirajte neku od opcija za 3, 7 ili 15 dana. Potrebno je da:
- povežete vaš računar, mobilni telefon ili tablet sa ruterom. Uputstvo za podešavanje pogledajte ovdje .
- aktivirate izabranu opciju.

a) Putem Web portala internetnaklik.telekom.me (povezivanjem računara sa ruterom, automatski se otvara portal na kome se opcija može aktivirati);
b) Putem Extra TV portala;
c) Pozivom na 1500.

Za rezidencijalne korisnike pošta se briše nakon pola godine a za biznis korisnike nakon godinu dana. To obuhvata sve foldere izuzev Spam i Trash foldere, kod kojih se sadržaj briše nakon mjesec dana za oba tipa korisnika.

Svi korisnici imaju po 1GB rasploživog prostora. Brisanje sadržaja (nakon pola godine za rezidencijalne korisnike, a za biznis korisnike nakon godinu dana) važi bez obzira na to da li su popunili 1GB ili ne.

Ne postoji maksimalna veličina attachmenta. Važno je da ukupna veličina e-maila ne pređe 15MB za rezidencijalne i 30MB za biznis korisnike.

Ukoliko ste već kupili Internet sate za vas dial up nalog, konekcija se ostvaruje sa broja 19402. Uz to, korisnici imaju mogućnost da svoje Internet sate plaćaju i posredstvom telefonskog računa, koristeći username: net1 i password: net1. Cijena konekcije iznosi 0,014 eur/min (cijena uključuje PDV) (za fizička i pravna lica), i uključuje potrošnju internet vremena i telefonskog saobraćaja. Tarifni interval je 23 sekunde.

Ukoliko tokom procesa instalacije zatrebate pomoć ili podršku, pozovite podršku za samoinstalaciju Extra TV-a i ADSL-a, broj 1566 (cijena poziva je 0.17 € , po pozivu, PDV je uračunat).

WEBSHOP

Prijava je jednostavna. Možete se prijaviti na strani mobilna telefonija i fiksna telefonija.

Sigurno je i efikasno. Nema više iščekivanja računa. Račun će stizati direktno na vašu e-mail adresu početkom svakog mjeseca. Možete ga sačuvati u memoriji računara, tako da vam je u svakom trenutku dostupan.

Naravno, narudžbu dostavljamo na adresu koju korisnik naznači u narudžbi.

Za sve vaše kupovine u WebShopu, sve dostave su besplatne.

Možete plaćati platnim karticama (VISA, MasterCard, AMEX) i po prijemu robe.

Svi korisnici koji su članovi Ritam kluba i posjeduju dukate, pri online kupovini ih mogu zamijeniti i ostvariti popust na kupovinu.

Nažalost, nije moguće da definišete tačno vrijeme dostave, jer Crnogorski Telekom koristi usluge specijalizovane kurirske službe Montenomax.

Da biste kupovali na WebShopu, morate se registrovati. Registracija je veoma jednostavna; na kraju procesa korisnik dobija mail sa potvrdom da je registrovan

Korisnik je dužan ostaviti svoje podatke zbog dostave porudžbe na pravu adresu, provjere kreditne sposobnosti kod Crnogorskog Telekoma ukoliko kupuje na rate i provjere prethodnog duga.

Da, u WebShopu je moguće dopuniti prepaid račun; čak je i isplativo – svakom online dopunom dobijate još dodatnih 10% iznosa dopune. U WebShopu možete dopuniti i prepaid Mobilni Internet.

Bez obzira na to da li ste korisnik nekog servisa Crnogorskog Telekoma, možete se registrovati i kupovati. Dobro nam došli!

Svim posjetiocima WebShopa je omogućena kupovina, s tim što uređaje na rate mogu kupovati samo korisnici Crnogorskog Telekoma.

Svakako, WebShop je otvoren non-stop, 24 časa, 7 dana u nedjelji.

Nakon kupovine na WebShopu korisnik dobija mail o kupovini sa svim podacima o proizvodu, usluzi i cijeni.

U svakom trenutku možete promijeniti mail ili informacije koje ste unijeli u svoj nalog. Nakon prijave kliknite na Podaci o profilu, zatim na Informacije o profilu gdje možete izmijeniti sve podatke.

Ukoliko greškom dopunite prepaid račun potrebno je da pođete na Podaci o profilu, a zatim u dijelu Kontaktirajte nas ostavite poruku. Nakon toga će vas pozvati  agent Crnogorskog Telekoma i sve ćemo riješiti.

Ukoliko nijeste mogli da se prijavite na WebShop, najprije provjerite vaše korisničko ime (e-mail) ili lozinku. Ako i dalje imate problema, možete postaviti upit WebShop timu.

Ukoliko ste zaboravili lozinku,  kliknite na link Zaboravili ste lozinku? i unesite svoju e-mail adresu na koju će vam stići lozinka. Sada se možete ponovo prijaviti na WebShop. 

Sve novčane transakcije se obavljaju na stranicama Crnogorske komercijalne banke, tako da Crnogorski Telekom nema dodira sa ličnim podacima sa platnih kartica korisnika.

Ukoliko ste dobili mail da je vaša narudžba odbijena, ne zadovoljavate kreditne sposobnosti Crnogorskog Telekoma. Razlozi mogu biti sljedeći:

  • korisnik je isključivan više puta u toku godine zbog neplaćenih računa
  • postoji dug prema Crnogorskom Telekomu
  • korisnik već ima potpisan ugovor koji nije istekao
  • korisnik je naručio više od jednog uređaja na isti broj
  • korisnik sa prosječnim računom ispod 15 € ne može kupovati uređaje na rate preko računa za fiksnu mrežu
  • korisnik pretplaćen na tarifni paket mobilne mreže čija je pretplata niža od 15 € ne može kupovati uređaje čija je mjesečna rata veća od 20 €
  • broj koji je naveden u narudžbi nije registrovan kod Crnogorskog Telekoma
  • korisnik je naveo netačne podatke u narudžbi

Naravno, servise ADSL i Extra TV možete naručiti u WebShop-u. Prijaviti na ovom linku.

Prilikom dostave narudžbine, kurir će vam donijeti i ugovor na potpis.

Ne, dostava je omogućena samo radnim danima.

Sve novčane transakcije se obavljaju na zaštićenim stranicama CKB-a i u potpunosti su bezbjedne.

Na svom profilu, u dijelu Kontaktirajte nas, možete postaviti upit WebShop timu. Biće nam zadovoljstvo da vam damo odgovor u najkraćem roku.

Online narudžbu možete otkazati direktno u WebShop profilu pod sekcijom Istorija narudžbi. Klikom na dugme "Detaljnije" otvoriće Vam se detalji narudžbe, gdje možete otkazati Vašu narudžbu, ukoliko narudžba nije prethodno otpremljena. U slučaju da je Vaša narudžba otpremljena, a želite da je otkažete, dovoljno je da nam javite na email webshop@telekom.me

Podatke za dostavu možete mijenjati u WebShop profilu pod sekcijom Istorija narudžbi dok je narudžba u statusu obrade. Nakon otpremanja narudžbe nije moguća automatska mijenjati podatke za dostavu.

Lista želja je opcija u WebShopu za dodavanja uređaja kojih nema na stanju, kako bi korisnik bio automatski obaviješten nakon dostupnosti uređaja.

Sve uređaje koji trenutno nemaju dostupne količine u WebShopu možete dodati na Listu želja. Nakon što budu dostupni dobićete automatsko obavještenje.